Kategorier
Solskydd

Markiser Norrköping – tips och råd inför köpet 

Funderar du på att köpa markiser i Norrköping? I så fall så har du alla möjligheter i världen att göra ett bra val – men det finns också en massa saker att tänka på inför köpet. Markiser har under senare år gjort en grandios comeback som solskydd och fler och fler villaägare har börjat välja denna lösning. 

Många har emellertid fortfarande starka tvivel kring markiser i Norrköping, något som dels grundar sig på tidigare erfarenheter och dels i ett sämre rykte. Viktigt att klargöra är att detta rykte också, till stor del, stämmer.

 Köpte du markiser förr så kunde du räkna med problem. Helt av den enkla anledningen att gårdagens markiser importerades och inte alls var framtagna för att möta vårt nordiska klimat. Dagens markiser i Norrköping är det – de klarar allt från regn, snö och kalla vintrar; utan att vare sig mekanik eller vevarmar eller duken tar skada. Köper du markiser idag så gör du en investering som håller i flera, flera år. 

Ta professionell hjälp med markiser i Norrköping 

Det finns emellertid saker att tänka på inför köpet och vi tänkte här nedan rada upp några tips som förenklar för dig. Enligt följande: 

  • Mät noga. Se till att mäta upp exakt hur stora dina markiser ska vara. Ta även hänsyn till exempelvis närhet till grannar och gång- och cykelvägar om du ska köpa exempelvis en större terrassmarkis. 
  • Välj rätt markiser. Se till att välja en kunnig och erfaren återförsäljare för dina markiser. Viktigt är att hitta en markis som når dina önskemål och behov vad gäller både funktion och estetik. Genom detta så kan du också ta hjälp med den ovan nämnda punkten – men även med nästkommande:
  • Installation. Rådet är att du tar professionell hjälp med installationen av dina markiser i Norrköping. Dels så är detta viktigt för livslängden, dels också av säkerhets- och funktionella skäl. Väljer du professionell installation så får du även en garanti på arbetet – något som ger dig extra trygghet. Montering av markiser på en villa ger dig även rätt att använda dig av Rot-avdraget.