Så fungerar en Wifi Förstärkare

  • av

En WiFi Repeater innehåller effektivt två trådlösa routrar, som liknar den trådlösa routern du redan har hemma eller på kontoret. En av dessa trådlösa routrar plockar upp det befintliga WiFi-nätverket. Den överför sedan signalen till den andra trådlösa routern, som sänder den förstärkta signalen.

Så kommer du igång med en Wifi Förstärkare

Så kommer du igång med en Wifi Förstärkare

WiFi förstärkare är mycket enkla att installera. Allt du behöver göra är att placera repeatern på en plats som kan ta emot ditt befintliga WiFi-nätverk och sedan ansluta strömförsörjningen. Du kan sedan logga in på WiFi-repeatern via din dator och mata in inloggningsuppgifterna och lösenordet för ditt befintliga WiFi-nätverk så att WiFi-repeatern kan anslutas och förlängas.

Har du en knepig situation som ett poolhus i din trädgård? Inga problem! Det finns väderbeständiga WiFi-repeaters som Hawking Outdoor Smart WiFi Repeater som kan placeras utanför, vilket ökar signalen i hela din fastighet. Detta kit är mycket flexibelt och kan flyttas enkelt.

Kommer min laptop att växla automatiskt mellan nätverk?

Bara om du går helt utanför det första nätverkets räckvidd. En Wifi-förstärkare skapar ett andra nätverk. Om ditt första nätverk inte är tillgängligt ansluter enheten till det andra. Men i vissa delar av ditt hus kommer din enhet att kunna upptäcka båda nätverken samtidigt.

Detta innebär att om du vill byta från det ursprungliga nätverket till det förstärkta nätverket måste du koppla bort och sedan ansluta igen.

Kommer det förstärkta nätverket vara säkert?

Ja. WiFi-repeaters erbjuder samma säkerhetsnivåer som traditionella WiFi-routrar (WEP, WPA, WPA2 etc). Vad sägs om den hastighetsförlusten vi pratade om tidigare? Alla WiFi-repeaters har viss hastighetsförlust, men vissa är mycket sämre än andra.

WiFi-repeaters fungerar genom att ta emot trådlös signal och sända den på nytt, men single-band repeaters måste ta emot och sedan överföra varje datapaket med samma radio på samma kanal. Detta kan kosta repeterare för enband 50% av deras bandbredd.

Dualband-repeater kommer runt detta genom att ansluta till routern på ett band och mata ut en WiFi-signal på den andra. Netgear Nighthawk AC1900 Dual Band WiFi-förlängare använder FastLane-teknik för att förbättra prestanda med båda WiFi-banden. En snabb processor hjälper också verkligen (Nighthawk har en 1 GHz-processor med dubbla kärnor) genom att möjliggöra maximal WiFi-genomströmning.

En sista funktion som hjälper till att minska hastighetsförlusten är dubbla radioapparater. Om enheten har dubbla radioapparater kan den prata med huvudroutern på lägre kanaler och sedan sända om på högre kanaler.

Hawking Dual Radio Smart Repeater (HW2R1) använder två Wi-Fi-radioer. En Wi-Fi-radio tar emot signalen och den andra sänder på nytt den förstärkta signalen. Denna smarta design gör att den förstärkta signalen kan använda en annan WiFi-kanal, vilket kraftigt ökar prestanda jämfört med enstaka radioförstärkare. Smart Repeater Pro har också en mycket kraftfull antenn med hög förstärkning som kan plocka upp till och med mycket svaga WiFi-signaler, och den sänder vidare den signalen på två kraftfulla 3dBi riktningsantenner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *