Spinningcykel, träning

  • av

En spinningcykel har inget bakhjul, utan den består av ett tyngre framhjul som består av antingen en rem eller en vikt som du manuellt kan ändra för att öka motståndet. De är ett träningsredskap med andra ord. Perfekt konditionsträning innan du börjar köra träningspasset med att lyfta vikter exempelvis.

Spinninggrupper

Idag finns de så kallade spinninggrupper där du har en ledare som kör ett spinningpass till musik och leder gruppen genom träningen. Tiden för passen brukar variera mellan 30-70min. Träningen är formad för att följa musiken, vid lägre takt så ökar motståndet och kan därmed jämföras med att cykla i en uppförsbacke på vanlig mark. När sedan tempot i musiken höjs, så ska detta simulera träning på plan mark, eller i en nedförsbacke.

Spinning har en bevisad effekt

Spinning har en bevisad effekt på att detta är en bra konditionsträning eftersom de är intervallbaserad träning för att öka konditionen. Efter några veckors regelbunden träning så kan du öka motståndet på cykeln och du kommer garanterat uppnå mjölksyran, alltså (anaerob) träning. Träningen kommer även bygga upp muskler i rygg, ben och mage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *