Så fungerar blombud på nätet

  • av

Blombud är alltså ett tämligen enkelt sätt att skicka en hälsning på som förmedlar en känsla utan att behöva skiva ner speciellt många ord. Blombudets historia sträcker sig relativt långt bak i historien. Sveriges äldsta blomsterförmedling startade redan 1923.

Ett blombud kan kosta lite olika beroende på vad du beställer. En vanlig solitär ros kostar omkring 50 kronor medan större och lyxigare buketter kan kosta ända upp över 1000 kronor. Så det behöver inte alls vara dyrt att skicka ett blombud till någon som behöver uppmuntras eller som du bryr dig om.

Tillfällen att skicka blommor

Vid dödsfall är det vanligt att man skickar kondoleansblommor. Dessa behöver inte vara vita utan kan det kan vara ljusa pastellfärger också. Dock följer dessa ett traditionellt snitt.

När storken varit på besök kan man skicka blomsterbud till hemmet. Då kan man välja att fästa en mindre bukett till den större med ett rött eller blått sidenband. Buketterna bör likna varandra.

Att tacka för hjälpen med ett blombud kan vara uppskattat om du själv inte har möjlighet att överlämna buketten själv.

Blommornas språk

För att det inte skall ske några misstag med budskapet som blommor faktiskt ger kan det vara bra att veta vad olika blommor betyder och hur många man skall skicka.

1 blomma – Du är mitt allt
2 blommor – Låt oss resa bort tillsammans
3 blommor – När får jag träffa dig igen?
4 blommor – Jag ser upp till dig och är dig tacksam
5 blommor – Jag gör vad som helst för dig
6 blommor – Jag tvivlar på ditt ord
7 blommor – Jag älskar dig
8 blommor – Jag förblir dig trogen intill döden
9 blommor – Jag vill vara ensam med dig
10 blommor – Vill du gifta dig med mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *